Het blijft wennen iedere dag een glas ‘zuur water’, maar de voordelen van het drinken van appelazijn zijn erg groot. Zo reinigt het je lichaam en doordat de appelazijn de zuurgraad van je lichaam in balans brengt, zal de spijsvertering een stuk makkelijker verlopen. De spijsvertering is het zwaarste chemische proces in ons lichaam en kost veel energie. Als het beter verloopt houdt je energie over. Appelazijn is er in meerdere vormen, zo kunt je vloeibare biologische appelazijn kopen, maar ook capsules. Koop appelazijn die niet gedestilleerd, gefilterd of gepasteuriseerd is. Ik gebruik de biologische versie van Fertilia.

Een groot voordeel van het drinken van appelazijn is dat het vet afbreekt en de eetlust verminderd. Dit is dus een goed hulpmiddel als je op dieet bent. Verder helpt het nemen van appelazijn ook bij:

– het voorkomen van griepverschijnselen en maagaandoeningen;
– het oplossen van niersteentjes;
– het ongift het lichaam van zware metalen en andere giften;
– het reguleren van de zuurbalans in je lichaam;
– het ontspannen van de keel-, neus- en oor-luchtwegen;
– het ontspannen van de maag, waardoor maagzuur zal verminderen;
– het ontspannen van astmatische bronchitis;
– het verdwijnen van allergieën;
– het verminderen van gal;
– het verlagen van glucoseniveaus bij diabetes.;
– het verminderen van migraine;
– het verminderen van druk op de luchtwegen en luchtweginfecties;
– het verlagen van bloeddruk;
– het verlagen van cholesterol;
– het verminderen van ontstekingen en reumatische verschijnselen.

Je kunt appelazijn ook extern toepassen op je lijf. Het ontspant insectenbeten en conditioneert je hoofdhaar (en zorgt voor minder klitten!). Het is een perfecte toepassing op voet- en vingernagelschimmels (2 druppels op een wattenstaafje) en het schoonmaken van schimmel-, bacteriële- en virale aandoeningen. Appelazijn helpt je van wratten af te komen (een doordrenkt katoenen lapje 1 week op de wrat laten zitten met pleister), helpt om acne te reduceren en/of te voorkomen (zorg dat het niet in je ogen komt).

Met al deze voordelen kun je nog moeilijk om dit wonderdrankje heen. Probeer iedere morgen een glas water met twee theelepels appelazijn te nemen en voordat je het in de gaten hebt, maakt appelazijn onderdeel uit van jouw dagelijkse routine.

Appelazijn#fitmetliz