Vandaag is het Blue Monday, de deprimerendste dag van het jaar. Volgens een Engelse psycholoog zijn veel mensen op de derde maandag van januari altijd erg somber.

Omdat veel mensen hun goede voornemens alweer laten varen, de rekeningen stromen binnen, terwijl het salaris nog even op zich laat wachten, en het duurt nog heel lang voor we weer vakantie hebben.

De oplossing heeft de Engelse psycholoog ook. Hij raadt aan om vooral jezelf te verwennen dmv leuke dingen te doen of je lichaam te verwennen met wat lekkers.

Vandaar dit recept van deze heerlijke Blue Monday Smoothie, deze geeft je namelijk energie voor 10!

En dat komt door de boerenkool die er inzit, in Amerika wordt rauwe boerenkool (kale) zelfs beschouwd als een superfood. En dat is niet voor niks!

Boerenkool bezit een hoge voedingswaarde. Naast veel vezels, die natuurlijk goed zijn voor onze spijsvertering en stoelgang, bevat boerenkool ook veel vitaminen. Een flinke portie bevat zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel! En ook wat betreft je mineralentoevoer zit je bij boerenkool niet verkeerd. 1 portie boerenkool bevat bijvoorbeeld al meer calcium dan 2dl melk. Maar naast al deze fijne eigenschappen bezit deze superfood er nog wat goeds: het is namelijk samen met spirulina en chlorella een echt chlorofylbommetje. En chlorofyl is best belangrijk. Dit molecuul staat bekend om zijn ontgiftende en ontstekingsremmende eigenschappen.

ingrediënten voor de Blue Monday smoothie:

* 2 flinke handen boerenkool
* 1 rijpe banaan
* 1 peer
* 1 kiwi
* stukje komkommer
* 1 dopje Aloë vera juice
* 1 maatschepje tarwe gras
* 1 theelepel kaneel
* verdunnen met kokoswater of water

bereidingswijze :

1) Stop alle ingrediënten in de blender en mixen maar!!

Geniet ervan!!!

En succes met deze dag vandaag, maar ik denk dat het wel mee gaat vallen. Als je naar buiten kijkt schijnt lekker het zonnetje 😉

IMG_8061