Als we de kranten mogen geloven is de winter op komst! Ik hou wel van de Winter, maar dan wel als hij koud, droog en een zonnetje heeft.

Zeg maar het ideale wintersport weer  🙂

Typische gerechten in de winter zijn oa Erwtensoep en boerenkool met worst. Dat zijn heerlijke winterse gerechten, die in Nederland heel veel op tafel komen. Het leuke van boerenkool is dat je er zo veel mee kan variëren bijv. wokken, gratineren, in de pasta, als soep en natuurlijk in je Gezonde Sapje!

Boeren Winter is mijn nieuwe seizoen sapje die vanaf nu te bestellen is. Dit Gezonde Sapje bevat boerenkool!!!, bleekselderij, komkommer, peer, kokoswater, citroen, peterselie, gember en spirulina. Ik ben echt super blij met dit knalgezonde sapje.

Boerenkool zit echt boordevol vitaminen, K, A, C, en B6, antioxidanten en mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer. Wist je dat er meer vitaminen C in zit dan in sinaasappels. Boerenkool is echt de meeste gezonde groente die er bestaat!

En wat is dan spirulina? Spirulina is een microscopisch kleine spiraalvormige, blauw-groene alg met een waanzinnig voedingsprofiel. Spirulina is een ware vitaminebom en bevat veel vitamines, mineralen en aminozuren. Spirulina wordt beter opgenomen dan de meeste synthetische vitamines. Ook bevat spirulina de zo belangrijke omega 3 vetzuren en zit boordevol anti-oxidanten.

Daarnaast is spirulina een volwaardige plantaardige eiwit-bron en is daarmee uitermate geschikt voor vegetariers. Spirulina verbetert het functioneren van ons immuunsysteem en is daardoor een krachtige energie-booster.

De overige ingrediënten doen ook stuk voor stuk zijn werk in het ‘Boeren Winter” sapje, zo werkt gember antibacterieel en is dus extra goed voor verkoudheid en griep. En is kokoswater een sterke bron van antioxidanten door de hoeveelheid vitamine C.

Kortom “Boeren Winter” is een knalgezond en lekker sapje, die wij allemaal goed kunnen gebruiken tijdens deze winter!!