Één van mijn schoonvaders specialiteiten is DE chinese tomatensoep, die is heerlijk en komt ook regelmatig op tafel als we bij elkaar zitten met de familie. Maar hij bevat jammer genoeg wel een pakje waar de bekende E-nummers in zitten. Daarom ben ik even aan het stunten geweest in de keuken en heb ik deze overheerlijke chinese tomatensoep gemaakt en is hij bijna niet te onderscheiden van de chinees en mijn schoonvader’s soep :)

Ingrediënten:
1 liter water
3 biologische kippenbouillonblokjes
1 biologische kipfilet
2 el appelazijn
2 el ketjap manis(yakso)
2 el palmsuiker
2 el chilisaus(yakso)
2 el appelmoes
2 el gembersiroop(Terrasana)
3 blikjes tomatenpuree
1 prei klein gesneden
taugé en een eitje.

Breng het water met de kipfilet ± 10 minuten aan de kook. Haal de kipfilet uit de pan om klein te snijden. Doe daarna alle andere ingrediënten in de pan. 5 á 10 minuten laten koken.
Garneren met preiringetjes, stukjes ei en sambal naar smaak!

mmmmmmmmmm

Geniet ervan!