Ingrediënten:

Gevulde tomaten met quinoa
300 g quinoa
1  courgette
1  sjalotje
1 teentje knoflook
250 g kastanje champinons
4 takjes tijm
olijfolie om in te bakken
8  vleestomaten
100  geraspte Parmezaanse kaas
40 g tuinkers

Salade
4 stronkjes witlof
1  appel
1  sinaasappel
50 g cashewnoten
1 el halvanaise

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Quinoa: 
Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gevulde tomaten: 
snijd de courgette in blokjes Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de kastanjechampignons in vieren.
Ris de blaadjes van de tijm.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook circa 3 minuten.
Voeg de courgette, champignons en de tijm toe en bak op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Snijd de kapjes van de tomaten en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de kapjes in blokjes en voeg toe aan de groenten.
Verdeel de groenten in de tomatenbakjes en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bak de gevulde tomaten in de oven in circa 10 minuten zacht en gaar.

Salade

Halveer de witlof en verwijder de kern. Snijd de witlof in dunne reepjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in reepjes. Snijd de sinaasappel in partjes en knijp de sinaasappel uit boven een kom. Meng in de kom, witlof, appel, sinaasappel, cashewnoten en de halvanaise. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Knip de tuinkers. Serveer de gevulde tomaten op de quinoa en bestrooi het gerecht met tuinkers

Eet smakelijk!!