Je hebt wel eens van die dagen dat je even niet weet wat je moet maken, ik had gister zo’n dag! Dus keek ik even in onze koelkast wat ik nog had liggen ( ik heb vanwege de Gezonde sapjes altijd wel venkel, spinazie en basilicum in huis, dat heeft natuurlijk niet iedereen) en bedacht toen dit heerlijke recept.

En lekker dat het is!!

Deze pasta is heel makkelijk te maken. En als je lekker wilt variëren kun je de kip vervangen door bijv. zalm, maar dan hoeft hij maar 10 minuten in de oven.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 teentjes knoflook
300 g verse spinazie
50 g verse basilicum
75 g Parmezaanse kaas
65 g pijnboompitten
70 ml olijfolie extra vierge
400 g kipfilet
300 g speltpasta
2 handjes kleine cherry tomaten
1 rode ui
1 gele paprika
1 venkelknol

Extra nodig:

staafmixer
ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200 ºC

Pel en snijd de knoflook grof.
Pureer met een staafmixer 100g spinazie, 50g basilicum met de knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de kip in vier gelijke stukken en leg de kipfilets in een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk de kipfilets royaal met de spinazie-basilicumpesto (bewaar de resterende pesto).
Bak de kipfilets in de oven in circa 20 minuten gaar.

Pastasalade/saus

Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af en spoel de pasta af.
Snijd de tomaten door de helft.
Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de gele paprika in kleine reepjes.
Snijd de venkel in vieren, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.

Bak in een koekenpan heel even de ui, paprika, venkel en de spinazie.
Meng in een grote kom de pasta, de resterende spinaziepesto, de spinazie, tomaten, rode ui, paprika en de venkel.

Serveren

Verdeel de pastasalade en de kip over borden.
Je kan de pasta garneren met parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Eetsmakelijk en ik hoop dat je er net zo van geniet als wij 🙂