Het is weer lente!! Het seizoen waar we altijd reikhalzend naar uitkijken na de oh zo gezellige, maar ook zo lange winter.


Bij Gezond Sapje was ik al bezig met de lente vanaf het moment dat er geen biologische boerenkool meer te verkrijgen was. Voor mij een teken dat er een nieuwe smaak ontwikkeld moest worden. Want bij Gezond Sapje betekent: nieuw seizoen, nieuw sapje. En dus ook nieuwe ingrediënten, die passen bij het seizoen. Na de stevige en volle smaak van zowel Indian Summer als Boerenwinter, ben ik op zoek gegaan naar een frissere en lichtere smaak voor ons nieuwe voorjaarssapje.
Met Mellow Yellow kunnen we weer een knalgezond sapje aan ons assortiment toevoegen, die net zoals de andere smaken minstens zes biologische ingrediënten bevat. Mellow Yellow heeft er zelfs tien, namelijk: gele paprika, romeinse sla, venkel, ananas, appel, limoen, citroen, munt, gemberwortel en olijfolie.
Met de toevoeging van olijfolie is Mellow Yellow nog gezonder dan haar zusjes. Olijfolie vergroot namelijk de opnamecapaciteit, zodat je lichaam de vitamine uit groenten en fruit nog beter kan opnemen. En met de tien ingrediënten zijn dit er behoorlijk wat. Neem paprika, dat naast vitamine C een hoog gehalte aan foliumzuur en silicium bevat. Geweldig voor je huid en nagels. Of venkel dat rijk is aan vitamine B, C en E en mineralen, zoals calcium, kalium, seleen en zink. Venkel helpt ook goed tegen een opgeblazen gevoel en zorgt voor een goede spijsvertering.
De ananas in Mellow Yellow zorgt uiteraard voor de frisse kleur, maar ook voor een frisse smaak. Maar dat is niet de enige reden dat deze is toegevoegd. Bromelaine is een van de belangrijkste enzymen die ananas bevat. Deze enzym lost overtollig slijm op en helpt tegen een zere keel. Gemberwortel is net als knoflook een antibioticum voor het lichaam en is een natuurlijke ontstekingsremmer.
De ingrediënten worden dus niet alleen uitgezocht op smaak, maar ook op functie.
Ben je al nieuwsgierig geworden naar onze nieuwe sapje Mellow Yellow? Deze is vanaf nu te bestellen in onze webshop.

Vrolijke paasdagen!!