Tijdens de kerstdagen heb ik oesters bij mijn vader en moeder gegeten. Ik vind ze zo lekker dat ik die weekdieren verder ben gaan bestuderen, ook omdat ik eigenlijk wel nieuwsgierig ben wat zijn het eigenlijk, waarom eten wij ze, en waarom word ik er zo blij van?

Dus vandaar een blog over oesters:

Oesters filteren niet alleen het zeewater, ze zijn ook nog eens goed voor onze gezondheid. Jagers,Grieken,Romeinen waren ons allemaal voor en slurpten graag een oestertje weg. Het tweekleppige weekdier (klinkt niet echt lekker) leeft in zeewater in dichte oesterbedden (natuurlijk of gekweekt) op modder of slik. De schaal van de oester bestaat uit twee kleppen die het zachte lichaam omringen. Het lichaam van de oester is een bron van eiwit. Zes middelgrote oesters bevatten ongeveer zes gram eiwit. Het eiwit dat voorkomt in oesters is van hoge kwaliteit en is meestal makkelijker te verteren dan vlees.
Ook bevatten oesters vitamine B12, B3 en D maar vooral: zink. 
Oesters bevatten meer zink dan welk ander voedsel dan ook (76,7 mg in 6 middelgrote oesters!).
 Het mineraal is essentieel voor de groei en ontwikkeling in alle stadia van het leven. Het ondersteunt een gezond immuunsysteem en het helpt bijvoorbeeld bij wondgenezing, gezonde botten, mooi haar en een goed geheugen.

En…. dames en heren!! Zink helpt bij de toename van het testosterongehalte zowel bij mannen als vrouwen. En dan komt er dopamine vrij. Een hormoon dat je libido vergroot!!

Bij ons komen ze met oudjaarsavond weer op tafel!! Lekker en super gezond…

Ik wens jullie allemaal veel gezelligheid tijdens de jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2014!