Ik lees opeens heel veel over ‘oil pulling’. Hoe goed het is, wat voor resultaten het oplevert en dat het écht werkt. Dus ben ik sindsdien ook elke ochtend 15 á 20 minuten met kokosolie mijn mond aan het spoelen. Ik heb er meteen het een en ander over uitgezocht.

Oil pulling klinkt als een nieuwe trend, maar eigenlijk is het een eeuwenoude methode die in Indiagebruikt wordt. Dagelijks doe je (op de nuchtere maag) één eetlepel koudgeperste olie in je mond, zonder door te slikken. Je mond spoelen met olie heeft blijkbaar veel gezondheidsvoordelen. Je slaapt bijvoorbeeld beter, je huid gaat stralen, je tanden worden minder gevoelig en het brengt je hormoonhuishouding in balans. Een prima manier om je lichaam te ontgiften en helemaal in combinatie met Gezond Sapje.

Oil pulling – hoe werkt het:

1. Pas oil pulling toe op een lege maag, of wacht drie uur na de maaltijd. Ik doe het als eerste als ik ’s ochtends opsta.

2. Neem één eetlepel koudgeperste olie in je mond, zonder door te slikken. Spoel de olie gedurende 15 tot 20 minuten door je mond. De olie moet langzaam door je mond geduwd en getrokken worden, tussen je tanden door. Om de tijd te doden kook ik water voor de thee, maak ik havermout en snijd ik het fruit voor erin.

3. Spuug de olie na 15 tot 20 minuten in het toilet uit. Als het goed is, is de olie wit tot witromig van kleur geworden, vanwege de grote hoeveelheid bacteriën die zich in de olie bevindt.

4. Spoel na afloop je mond goed met water en poets je tanden en tong schoon.

TIP: Drink na de oil pulling verdeeld over de dag voldoende water, zodat afvalstoffen beter door je lichaam afgevoerd worden.
Lekker is anders, maar kwaaltjes kunnen binnen één tot twee weken verdwijnen of verminderen. Als je geen kwaaltjes hebt, kun je oil pulling twee keer per week preventief doen.

Wie wil er nou niet wittere tanden en meer energie!!

oilpulling#fitmetliz 2