Ik kreeg deze tip van mijn lieve zus Bibi, zij was op vakantie in San Francisco en heeft daar dit lekkere gezonde warme drankje gedronken. Ik had het toen nog nooit eerder gedronken, maar na het een keer geprobeerd te hebben is dit drankje echt een van mijn favorieten geworden.

vanille matcha latte
Als u het ook nog niet eerder heeft geprobeerd; de hemelse combinatie van vanille en groene thee, zou ik zeggen probeer het een keer! Er zijn namelijk tal van redenen om dit heerlijke drankje aan uw recepten toe te voegen…

Waarom Matcha?
Matcha is groene thee uit Japan. De laatste vier weken voor de oogst worden met zeilen de theeplanten in de schaduw geplaatst. De plant reageert hierop met een verhoogde productie van het bladgroen wat tevens de smaak versterkt. Tijdens de oogst worden alleen de fijnste theebladeren geselecteerd. Deze worden vervolgens gestoomd, gedroogd en (in een traditionele stenen vijzel) verpulverd zodat er uiteindelijk een groen poeder overblijft. Matcha wordt met name gebruikt tijdens de officiële Japanse thee ceremonie. Hierbij wordt het poeder met water van 60 a 70°C opgeklopt tot een schuimige groene vloeistof. Nooit langer opkloppen dan 30 seconden anders wordt je thee erg bitter. Het is een exclusief drankje, wat bitter van smaak en bijzonder rijk aan aminozuren, vitamine en mineralen.

Het kenmerkende aroma kun je naar wens laten terugkeren in diverse producten. Natuurlijk als thee of Ice tea, maar ook als voedzaam en lekker supplement in een smoothie, dessert of zelfgebakken taart.

Waarom groene thee?
Talrijke studies geven aan dat het drinken van groene thee een breed spectrum aan gezondheidsvoordelen heeft zoals het stimuleren van het metabolisme (vetverbranding), ontsteking remmend, verlichtend van symptomen van depressie en het beschermen van de lever voor giftige stoffen.

Ingrediënten Vanille Matcha Latte:

2 tl matcha poeder
1 vanillestokje in tweeën gesneden of 1 theelepel puur vanille-extract
200 ml water
100 ml melk naar keuze (amandel, hennep, kokos, soja, zuivel …)
1 theelepel honing of pure ahornsiroop

Bereidingswijze:
Matcha heeft een sterke smaak, maar ik vind het een zeer aangename smaak. Als u het voor het eerst probeert, kunt u het beste beginnen met een kleinere hoeveelheid of meer water toevoegen om uw smaak aan te passen totdat je eraan gewent bent.
Breng 200 ml liter water aan de kook. Snij het vanillestokje doormidden en schraap het zwarte extract uit het vanillestokje. Stop 2 theelepels Matcha poeder in een latte kom of beker en voeg 200ml kokend water toe. Met behulp van een Matcha garde, gewone garde of een lepeltje klop je de Matcha poeder en water op.
Voeg daarna het vanille extract en een vleugje honing of ahornsiroop toe (indien gewenst) en roer het door elkaar.
Daarna de opgeschuimde melk over de Matcha groene thee schenken.

Het is mooie symfonie van smaken bij elkaar..
Als u enthousiast bent geworden en dit ook wel eens wil proberen, dan kunt u de Matcha thee bij mij bestellen voor 16,95

Proost op uw gezondheid!