Ik ben echt dol van lasagne en maak het dan ook vaak. Het recept van deze heerlijke groente lasagne kreeg ik als tip van een vriendin. Natuurlijk het recept meteen uitgeprobeerd en de conclusie……. echt heerlijk en nog eens eenvoudig te maken ook!

Deze lasagne kun je heel goed ’s middags maken en later opwarmen in de oven. En als je lekker wilt variëren kun je de courgette lagen vervangen door bijv. aubergine.

Ingrediënten:

Voor de tomatensaus:
1 ui
1 á 2 tenen knoflook
2 winterwortels
3 stengels bleekselderij
2 blikken tomatenblokjes
3 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels Italiaanse kruiden
zout en peper

Voor de topping:
1 courgette
1 bol mozzarella
125 gram cherrytomaatjes
blaadjes basilicum
geraspte parmezaanse kaas

Fruit de ui in wat olie samen met de knoflook. Snijd de winterwortels en de bleekselderij fijn en voeg toe bij de ui. Bak even mee. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en de kruiden toe en maak op smaak met (keltisch) zout en peper. Laat op laag vuur 20-30 minuten pruttelen en inkoken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette in dunne plakken. Bouw de lasagne op met eerst een laagje saus, beleg met een paar plakken courgette, bedek met weer een laagje saus en herhaal dit tot de saus op is. Eindig met een laagje saus. Bedek de lasagne met plakken mozzarella, gehalveerde cherrytomaatjes, geraspte kaas en basilicum. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Serveer de lasagne met een lekkere frisse salade met mozzarella en tomaat en evt. wat volkoren of speltpasta.

Als je echt niet zonder vlees kan of je wilt de lasagne meer vulling geven voeg dan 200 gram rundergehakt toe bij de uien en bak dit rul mee.

mmmm Eetsmakelijk!!