De manieren waarop je je dag begint is heel belangrijk en wordt vaak onderschat. Het heeft invloed op de rest van je dag en dan vooral op je humeur en stressniveau. Eet je s’ ochtends wel? Neem je de tijd daarvoor?  Wat voor werk je ook doet, hoe jij je ochtend begint is belangrijk. Het is jouw leven, niemand anders kan het voor je leven en niemand anders kan het makkelijker voor je maken.

Zoals iedere ochtend ben ik vandaag weer gestart met een glas warm water en een uitgeknepen halve citroen, het biedt zoveel voordelen! Ik hoor je afvragen, waarom warm water? Wanneer je koud water drinkt, moet je lichaam het water naar lichaamstemperatuur verwarmen. Dit kost je lichaam energie. Het warme water maakt je spijsverteringssysteem langzaam ‘wakker’, waardoor deze rustig op gang kan komen. Daarnaast zorgen de vitaminen en mineralen in citroen ervoor dat voedselresten uit je maag en darmen gespoeld worden. Citroen (en water natuurlijk) zorgt ervoor dat je vaker naar de wc moet. Dit is goed, want daardoor worden gifstoffen uit het lichaam verdreven. Het citroenzuur zorgt ook voor een goede werking van de lever, waardoor deze zich kan ontdoen van gifstoffen.

Daarna drink ik iedere dag een Gezond Sapje op mijn nuchtere maag, het sapje geeft mij meteen veel energie en kan ik fris en fruitig aan de dag beginnen.

Zoals ik al vaker heb geschreven, hou ik nou eenmaal van experimenteren, dus heb ik een heerlijk ontbijtje gemaakt van het Gezonde Sapje 70 Biets PM. Het is de bedoeling dat je het de avond van te voren maakt, dan kunnen de chiazaadjes wellen in de sap en wordt het gelei achtig.

De Ingrediënten voor dit Gezond Sapje ontbijtje :

* 1 flesje 70biets PM ( Gezond Sapje)
* 2 sinaasappels ( uitgeperst)
* 2,5 eetlepel chiazaad
* 3 soorten fruit ( ik heb aardbeien, frambozen en zwarte bessen)
* geraspte kokos voor garnering

bereidingswijze :

1) Meng met een blender of staafmixer het fruit, de sinaasappelsap en het Gezonde Sapje door elkaar

2) Roer daarna de chiazaadjes goed doorheen met een lepel

3) Stop het mengsel in kommetjes en dek ze af met folie en zet je de schaaltjes in de koelkast tot de volgende dag:)

De volgende morgen kan je je lekkere ontbijtje nog even gezellig aankleden met bijvoorbeeld, muesli, geraspte kokos of met fruit.

Ben je benieuwd naar de Gezonde Sapjes? Je kan nu nog een proefpakketje bestellen t.w.v. € 29,50 via deze link

Fijn weekend!