Ik ben dol op experimenteren en uitproberen van nieuwe recepten, een tijdje geleden zag ik een recept van kwarkcake voorbij komen, toen dacht ik echt wauw!, dat is een leuk recept…..Meteen uitgeprobeerd en een beetje aangepast en daar is deze lekkere en gezonde cake uit voort gekomen. Wat ik altijd leuk vind aan dit soort tussendoortjes, is dat ze prima mee naar school genomen kunnen worden. Mijn kids vragen namelijk vaak aan mij of ze ook eens een koekje mee naar school mogen nemen ipv altijd maar fruit, nootjes of rauwkost.. hahaha

Succes met maken en laat je mij even weten wat je er van vindt?

Ingrediënten:

* 150 gram havermoutmeel ( vermaal havermout fijn in de keukenmachine)
* 100 gram amandelmeel
* 225 gram magere kwark
* 1 ei
* 2 rijpe bananen
* 1 el speculaas/ koekkruiden
* 2 tl bakpoeder
* 1 snufje zout
* 1 el honing

Toppings/vullings kwarkcake

* 1 appel geschild en in plakjes
* 2 handjes cranberry’s
* kaneel om de appeltjes mee te bestrooien

Je kan natuurlijk eindeloos variëren met verschillende toppings/vullings denk aan blauwe bessen, peer, frambozen, gojibessen, geraspte kokos, verschillende ongebrande noten enz enz….

bereidingswijze :

oven voorverwarmen op 200 graden

1) Meng de bananen, het ei en de kwark in een keukenmachine goed door elkaar.

2) Meng het havermoutmeel, het amandelmeel, het zout, bakpoeder en de speculaaskruiden in een beslagkom door elkaar.

3) Voeg het kwarkmengsel hier aan toe en meng dit goed door elkaar. Ik deed dit met een mixer met deeghaken. Het deeg is vrij stevig en taai deeg.

4) Spatel als laatste de cranberry’s door het deeg.

5) Vet je bakblik goed in met kokosolie

7) Schep de helft van het deeg in je bakblik bedek het laagje deeg met plakjes appel en bestrooi met een beetje kaneel, vervolgens afdekken met de andere helft deeg en dan als topping de laatste schijfjes appel in het deeg steken en bestrooien met kaneel.

8) Zet in de oven en bak gedurende 45 minuten tot een mooie cake.

9) Altijd even tussendoor kijken of de bovenkant niet te donker wordt, is het wel zo dan de cake even afdekken met zilverfolie.

10) Even laten afkoelen en in plakjes snijden.

En dan lekker genieten…… 😉 YUMMY